VALENTÍ MOYA és un dels guitarristes, compositors, productors i docents referents del jazz manouche al nostre país. Titulat superior en guitarra jazz (moderna) per l’ESMUC, Màster Oficial en Musicologia i Educació musical per la UAB, Màster de Formació del Professorat per la UB i actualment doctorant.

Com a intèrpret destaca la seva feina amb Les Deux Guitares Trio (membre fundador), La Pompe Ignition Project (amb Ivan Kovacevic i Biel Ballester), Swing 42, Joan Pau Cumellas & Valentí Moya “Quartet”, Valentí Moya Trio i Valentí Moya Meets Monk. També ha tocat amb músics com Thelonious Sphere Monk, Walter Coronda, Gustav Lundgren, Greg Zlap, Quico Pi de la Serra, etc.

Com a compositor, entre altres, el segell HOT CLUB RECORDS ha reconegut les seves composicions i arranjements en diferents ocasions dins de l´estil del jazz manouche incloent-les en diferents volums del CD´s “DJANGO FESTIVAL” un dels principals homenatges anuals a Django Reinhardt on apareixen les figures més representatives de l´estil. 

El seu darrer treball discogràfic «Valentí Moya Meets Monk (Jazz Manouche Connection)» ha estat reconegut pel mateix fill de T. Monk com a un dels tributs a Monk més originals i innovadors.

.

 

 

.