VALENTÍ MOYA MEETS MONK – JAZZ MANOUCHE CONNECTION

Aquest projecte parteix d´un disc sense precedents dins l´àmbit del jazz i del jazz manouche d´arreu. “Valentí Moya Meets Monk” és un tribut a Thelonious Monk passat per un filtre jazz manouche. L´univers lliure de Monk apareix en equilibri i desequilibri amb el gypsy swing de Django Reinhardt buscant i trobant la sorpresa pel públic més fidel a un estil i l´altre. Aquesta elaborada fórmula que mostra nous i encertats arranjaments juntament amb composicions pròpies, crida també al bebop, al blues i variants de la guitarra folk.

El format oficial del projecte és un quartet que aplega 4 músics professionals de llarg recorregut i dels més representatius en els seus estils al nostre país (jazz manouche, jazz, fusió, tradicional, blues…) i que aconsegueix un directe espontani, dinàmic, espectacular, amb molts registres, novedós i reverberant dins la memòria del públic.

Des del seu llançament aquest disc compta amb diferents crítiques i ressenyes importants (Enderrok, La Vanguardia, MasJazz, Revista 440, etc), un premi al millor treball discogràfic i està reconegut pel mateix fill de Monk, en Thelonious Sphere Monk (músic que també apareix al disc en 4 peces), com un dels tributs oficials a Monk més originals.

Tret pel segell September (HKM) està produït pel mateix Valentí Moya. El CD gira al voltant del trio però va creixent amb la participació de Thelonious Sphere Monk a la bateria en 4 cançons, Pablo Selnik a la flauta, Edurne Arizu a l´acordió, Gemma Abriè a la veu, Marco Mezquida al piano.

 El format oficial de concert és:

Valentí Moya guitarra manouche solita

Fran Asensio guitarra manouche rítmica

Oriol Gonzàlez contrabaix

Dani Levy bateria

DISCOGRAFIA
VÍDEOS